Vyöhyketerapiahoito vauvalle

*Mistä tietää onko vauvan itkuisuus ’normaalia’?
*Entä miten tulkita vauvan sanattomia viestejä kun on kyseessä esikoinen eikä ole kokemusta ’vauvakielestä’?
*Mistä tietää onko vauvalla kehojännityksiä tai jopa kipuja?

Jokaisen vauvan kohdalla on opittava juuri tämän vauvan viestikieli ihan alusta. Kuitenkin on olemassa joitakin yleisiä vauvojen yleisiä viestejä, jotka on suhteellisen helppo oppia. Koska vauvojen viestikieli on ensisijaisesti KEHOLLISTA ja liittyy usein kehon välittömiin tarpeisiin (nälkä, väsymys, kuivuus/märkyys, kylmyys/kuumuus, syli/hellyys/ihokontakti) pystyy viestikieltä opettelemaan hyvin tarkkailemalla sitä mitä vauvan keholla/ kehossa tapahtuu.

Kun tuot vauvasi vyöhyketerapiahoitoon tarkistan, ettei hänelle ole jäänyt raskaudesta ja/tai synnytyksestä jännitystiloja kehoon. Joskus nimittäin voi käydä niin, että raskausaika on äidille kovin stressaava. Tai niin, että synnytys on ollut pitkä ja/tai stressaava. Tällöin on mahdollista, että vauva on saanut oman osansa äidin stressihormoneista ja on alkukuukausina itkuinen ja jännittynyt. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan laukaista jännitystiloja tehokkaasti sekä äidiltä että vauvalta.

Älkääpä siis äidit unohtako itseänne kun varaatte vauvallenne hieronta ajan 🙂 Varatkaa samalla aika myös itsellenne ja vaikka koko perheelle – ja kysykää perhealennusta!!

♥ Vauvavyöhyketerapia alkaa vanhemman huolellisella haastattelulla raskausajasta, synnytyksestä ja tämän hetkisestä tilanteesta.

♥ Usein vauvan hoitoon tuomisen syy on vatsavaivat ja itkuisuus. Vyöhyketerapiahoidossa puran kireyksiä ja jännitystiloja vauvan keholta, jonka seurauksena vauva rentoutuu, kehon fyysiset toiminnot paranevat ja kiputilat helpottavat. Pohdin yhdessä vanhemman kanssa syitä vauvan vatsavaivoihin ja annan yksilöllisiä vinkkejä kulloisenkin tilanteen helpottamiseksi. Tärkeää on aina poissulkea mahdolliset allergiat ja minimoida vauvan suolistoon kulkeutuvat aineet.

♥ Isommat lapset tulevat hoitoon usein ’selittämättömien’ vaivojen ajamina. Vanhemmat ovat valmiita kokeilemaan vyöhyketerapiaa kun ’mikään muu ei oikein tunnu auttavan’. Lapset voivat kärsiä päänsäryistä, kasvukivuista, erilaisista nivelongelmista, levottomuudesta, uniongelmista, …. Lasten hoito noudattaa samaa kaavaa kuin aikuisten: useimmiten aloitetaan päästä ja edetään käsien kautta jalkoihin sekä hierotaan lopuksi selkää. ♥ Paras palaute tulee aina lapsilta itseltään kun he ovat valmiita tulemaan hoitoon uudestaan ♥ Sekä tietysti vanhemmilta joiden elämä helpottuu huomattavasti sitä mukaa kuin lapsen vaivat häviävät ja olo paranee. ♥

Maanantaisin ja torstaisin Lääkäriasema Sofianova Helsingissä


Varaa aikasi: www.vello.fi/sofianova

Tiistaisin ja keskiviikkoisin SynnytysSyli, Vantaan Hämevaarassa.


Varaa aikasi: 050-4096868 doulapiia@yahoo.fi