Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia (mvt/pvt/tunne-) on hellä mutta erittäin tehokas hoitomuoto monenlaisiin kehon kiputiloihin. Parhaimmillaan vyöhyketerapiahoito toimii ennaltaehkäisevänä terveyttä ylläpitävänä hoitomuotona. Säännöllinen vyöhyketerapiahoidossa käyminen tekee keholle saman kuin siivous kodille! Hoidossa kehon aineenvaihdunta vilkastuu, verenkierto paranee, jumit hellittävät ja mielikin virkistyy. Vyöhyketerapia sopii avuksi ja tueksi monenlaisissa elämäntilanteissa:

  • raskausajan vaivat ja synnytyksen käynnistys
  • synnytyksestä palautuminen ja imetyksen avitus
  • vauvan koliikkivaivat ja kehojännitysten purku
  • lasten ja nuorten kasvukivut
  • stressi ja unettomuus
  • lapsettomuus
  • hankalat elämäntilanteet/ masennus

Vyöhyketerapian vanhempia muotoja ovat jalkaterä-, korvavyöhyketerapia ja koko kehon refleksologia. Erityisesti jalkaterävyöhyketerapia tunnetaan eri puolilla maailmaa. Modernin (MVT) ja Psykologisen (PVT) vyöhyketerapian on kehittänyt Antti Pietiäinen ja näitä hoitomuotoja opetetaan Luontaislääketieteen instituutti Kaironissa.
www.kairon.fi

Moderni vyöhyketerapia (MVT) on kokonaisvaltaista keho- ja tunneterapiaa, jossa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon ykseytenä. Mikä tahansa näistä kolmesta voi sairastuttaa ja myös parantaa ihmisen. Keho on elävä, tunteva ja dynaaminen. Keho peilaa ihmistä ja hänen elämänhistoriaansa. Näin toteutuu klassinen viisaus: terve sielu terveessä kehossa.[1]
MVT on hellävarainen hoitomuoto joka sopii kaikenikäisille. MVT käy sekä akuuttien, että kroonisten vaivojen hoitoon. Hyviä hoitotuloksia on saatu mm. koliikin, vatsaongelmien, korvatulehdusten, unettomuuden, lapsettomuuden, iskiasvaivojen, tenniskyynärpään ja niska-hartia- sekä selkävaivojen hoidossa. Hoito on myös erittäin rentouttavaa ja näin ollen sopii erinomaisesti stressistä kärsiville tai mm. odottavalle äidille.
MVT:ssä otetaan huomioon kehon tunnemuisti. Keho avataan huolellisesti pehmeällä vyöhykeratahieronnalla ja polaarisella kaksipistehoidolla. Näihin liitetään keskustelua tarpeen mukaan. Voimaa ei käytetä. Hoitoon kuuluvat myös klassiset vyöhykejärjestelmät: jalkaterä, kämmen ja korva. [1]

Psykologinen vyöhyketerapia (PVT) on Antti Pietiäisen MVT:stä edelleen kehittämä hoitomuoto. Se on tunnetraumojen purkamiseen keskittyvä kehoterapia. Keskeisessä asemassa on kehon elämänkaareen perustuva tunnemuisti. Kehon elämänkaarimuisti noudattaa 18 vuoden rytmiä. Keho on tunteiden ja koko elämänkaaren – myös sikiökehitysvaiheen – heijastuma. Jos menneet tapahtumat ovat olleet traumaattisia, niiden uudelleen kokeminen ja tiedostaminen vapauttaa niistä. PVT on reaaliterapiaa. Siinä ei juurikaan tehdä tulkintoja, vaan annetaan ihmiselle yhä lisääntyvä itseymmärryksen ja itsetuntemisen mahdollisuus hänen kehonsa tunnemuistia avaamalla.
www.kairon.fi

Maanantaisin
Lääkäriasema Sofianova Helsinki


Varaa aikasi:  www.vello.fi/sofianova

Ti-Ke-To
Luontaishoitola Suolankukka
Pähkinärinne, Vantaa.

Varaa aikasi: www.vello.fi/suolankukka